Op enig moment loopt het leven anders dan gepland. Er kan van alles gebeuren wat je van te voren niet bedacht had. Je begint een eigen zaak, je gaat scheiden, je verliest je baan, je krijgt een nieuwe partner, je kind loopt weg of er gebeurt eigenlijk niets raars en toch heb je het gevoel dat het niet klopt. Je reageert niet zoals je van jezelf gewend bent. Je wilt verder maar je weet ‘even’ niet hoe.

                                                                                         verdriet

Het genieten kan gaan beginnen. Samen met je partner heb je allerlei plannen. Maar in plaats van dat alles leuk is valt de basis onder je leven vandaan. Je partner valt weg.

Jullie relatie liep niet lekker meer en jullie hebben besloten uit elkaar te gaan. Wat dan? Of je nu zelf besloten hebt om uit je relatie te stappen of dat je partner de beslissing genomen heeft, scheiden is lijden.

                                                                                         kinderen

Kinderen zijn fantastisch en kinderen zijn je achilleshiel. Je kind helpen opgroeien, zelfstandig zien worden en uiteindelijk ook loslaten is een prachtig proces. Als ouder, begeleider of opvoeder merk je dat er een nieuw tijdperk aantreedt. De puber-tijd! Het is de tijd van verandering, vernieuwing en uitdaging! Waar trek je je grenzen en waar geef je ruimte. Je ziet daar een kind staan waar je je soms geen raad mee weet. Dit kan een zeer vermoeiende en onduidelijke tijd zijn maar zeker ook een leuke en spannende tijd.

                                                                      opnieuw beginnen

Ook iets fijns als een nieuwe partner (met zijn of haar kinderen) kan een situatie complex maken. Wat moet je doen? Hoe ga je als volwassene of als kind hier mee aan de slag?

Je hebt een nieuwe werkomgeving. Je wilt je bewijzen, er liggen allerlei verwachtingen die je waar wilt maken. Helemaal te leuk! Ook dit kan stress veroorzaken.

                                                                               samenwerken

Hoe ga je hiermee om? Niet alleen met je eigen emoties maar ook die van de kinderen, je naaste omgeving, je eventuele nieuwe partner, de familie, etc. Soms gebeurt er zoveel dat je denkt dat je het even niet meer alleen aan kan. Dan staan wij daar met uitgestoken hand.

 

levenslessen

“Ik leef weer!”


“Ik heb een nieuwe liefde maar hoe vertellen we dat onze kinderen?”


“Ik herken hem niet meer. Mijn man is dood en een ander persoon loopt in zijn lichaam rond.”